Refraktometer na meranie cukornatosti

Refraktometer na meranie cukornatosti

  • Kód produktu: ref cuk 25
  • Dostupnosť: Skladom
  • 45,00€

  • 59,00€

REFRAKTOMETER NA MERANIE CUKORNATOSTI


Refraktometer na meranie kvasu s automatickou teplotnou kompenzáciou je určený predovšetkým na meranie cukru v kvase na stupnici Brix.

Vďaka refraktomeru môžeme jednoducho sledovať ubúdanie cukrov v kvase, čim ľahko zistíme kedy je kvas pripravený na pálenie.

Meranie cukru v kvase refraktometrom nie je vôbec zložité, stačí kvapnúť kvapku meranej látky na zošikmený optický hranol zariadenia a priklopiť krytku refraktomera. Následne sa pozrieme do okuláru proti svetlu, ak je potrebné zaostríme pomocou zaostrovača, a na príslušnej stupnici môžeme ihneď odpočítať hodnotu cukornatosti / percentuálneho obsahu cukru (% Brix).

veľká, dobre čitateľná stupnica pre obsah cukru v% / pre obsah (0 - 32% Brix) a tiež pre slanosť (0 - 28% salinity) s vyznačením stupňa nasýtenosti slaného roztoku (SATURATION POINT), teda bodu, pri ktorom sa už v roztoku nerozpustí žiadna ďalšia soľ, možnosť doostrenie

ATC / systém automatickej teplotnej kompenzácie (pri teplote 0°C až 30°C nie je nutná žiadna kalibrácia)

Refraktometer nevyžaduje prakticky žiadnu údržbu, pre bezpečné skladovanie a prenos sa zariadenie nachádza v odolnej platovej krabičke ktorej vnútro je vyplnené penou.



Obsah dodávky:
1 ks   refraktometer pre meranie cukornatosti aj slanosti
1 ks   praktické a mechanicky odolné plastové puzdro
1 ks   pipeta pre odber vzorky
1 ks   skrutkovač na kalibráciu prístroja
1 ks   antistatická čistiaca handrička na optický hranol

Parametre:

rozsah stupnice pre meranie cukornatosti  
rozsah stupnice pre meranie slanosti
rozlíšenie (obe stupnice)
presnosť (obe stupnice)
rozmery
hmotnosť refraktometra
hmotnosť refraktometra vr. obalu

0% až 32% Brix
0% až 28% salinity
0,2%
± 0,2%
175 x 30/40 mm
151 g
304 g

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!