STABIMASH
POPIS
Erbslöh Stabimash je kvapalná kombinácia kyselín k okysleniu kvasov z ovocia.
CIEĽ POUŽITIA
- Nastavenie správneho pomeru pH v kvase
- Potlačenie nežiadúcich mikroorganizmov, ako sú baktérie octového, mliečneho a maslového kvasenia – infekčná ochrana
- Podpora čistého prekvášania
- Optimalizácia vývoja ovocných aróm a buketných látok
PRODUKT A ÚČINOK
Účinok Erbslöh Stabimash spočíva vo vyváženej kombinácii kyseliny citrónovej a mliečnej v kvalitných potravinách. Odpadá tak nebezpečný styk s kyselinou sírovou. Prípravok Erbslöh Stabimash chráni kvas pred bakteriálnymi infekciami. Vyvarujeme sa tak stratám vo výťažnosti alkoholu a zníženiu kvality v destilátoch. Zníženie pH nemá vplyv na aktivitu ušlachtilých kvasiniek.
DÁVKOVANIE
Nasledovné štandardné dávky : Ovocné kvasy 1-3 l na 100L kvasu podľa obsahu kyselín
POUŽITIE
Erbslöh Stabimash sa môže pridať priamo do kvasu. Dôležité je dôkladne premiešanie v kvase.