Distizym FM

Distizym FM 50g

  • Kód produktu:Distizym
  • Dostupnosť: Skladom
  • 2,90€

  • Bez DPH: 2,42€

DISTIZYM

POPIS VÝROBKU

DISTIZYM FM je kvapalný pektolytický enzým na optimálne ošetrenie kvasov z bobuľového a kôstkového ovocia, určeného na destiláciu.

CIEĽ POUŽITIA

Rýchle odbúranie všetkých pektínových látok, a s tým spojené včasné skvapalnenie kvasu.

Ľahké rozkvasenie a lepšie prekvasenie kvasu na optimálny obsah alkoholu.

Intenzívnejšie narušenie ovocného tkaniva, a tým väčšie uvoľnenie cenných látok a ovocných aróm.

PRODUKT A ÚČINOK

DISTIZYM FM je pektolytický enzým, špeciálne vyvinutý na vysokú účinnosť v kyslom prostredí (nízke pH) kvasu z ovocia. Rýchlo odbúrava všetky pektínové látky, čo vedie k výraznému zníženiu viskozity kvasu a jeho rýchlemu skvapalneniu. Kvas sa dá potom ľahšie miešať a destilovať. Dochádza tiež k intenzívnejšiemu uvoľneniu cenných látok, tvoriacich arómu a buket. Optimálnejší je aj priebeh kvasného procesu.

DÁVKOVANIE

Dávka enzýmu je závislá od druhu ovocia, stupňa jeho zrelosti, teploty a doby účinnosti. Nasledovné dávky sú doporučené na ošetrenie kvasu pri teplote 15 °C.

Ovocieml/100kg kvasu
Bobuľové ovocie30 - 50
Kôstkové ovocie20 - 50

POUŽITIE

DISTIZYM FM sa zriedi vodou na 5-10% roztok a najlepšie sa dávkuje priamo do mlynčeka alebo drviča ovocia. Ak sa enzým dávkuje neskôr do kvasu v nakvášacej nádrži, musí sa dokonale premiešať s celým objemom.

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!